Schilderij van de maand:

La Porta door Ruud Krijnen

schilderij 90 x 150 cm

De kunst van Ruud Krijnen maakt deel uit van de lange traditie der “Italianisanten”. Deze Hollandse kunstenaars trokken vanaf de zestiende eeuw naar Rome om daar voornamelijk het Italiaanse landschap te schilderen.

Evenals deze voorgangers laat Ruud Krijnen zich inspireren door het culturele erfgoed van Italië: de architectuur, de beelden en fonteinen, de muurschilderingen. Met schijnbaar eenvoudige middelen interpreteert hij de grandeur van de oudheid, Renaissance en Barok. Schoonheid en vergankelijkheid zijn hoofdthema’s die door Krijnen in beeld gebracht worden  met subtiele, abstracte vlakken en ingetogen aardse kleuren, warm en vol licht.

Op deze wijze heeft hij ook een prachtige plafondschildering gemaakt van een voormalige kerk in Schipluiden. Hij nam in 2008 deel aan de succesvolle tentoonstelling ‘In het licht van Lucca’ in de Vlierhove. Daarvoor verbleef hij enige tijd in een prachtige villa boven Lucca.

www.ruudkrijnen.nl

Op zondag 5 november zal de kunstenaar van 13.00 tot 17.00 uur aanwezig zijnOp andere dagen is het werk  te bezichtigen via de open etalage van de Vlierhove of na afspraak via  info@vlierhove.nl of telefoon 0653790622.